26 juli, 2010

Het voorlopig ontwerp

De achtergevel wordt op een klassieke manier opgemetseld als een tuitgevel met verschillende metselverbanden: een boerenvlechting met rollaag, boven het badkamer kozijn een rechte strekse boog en boven de glaspui een anderhalfsteen strekse boog. Het ventilatie inlaat rooster wordt uitgevoerd als rondgat ook wel uilengat genoemd.

De serre sluit aan op de lijnen van dit metselwerk. De glasindeling hangt af van de kassenbouwer. De dakgoten van de serre zijn weggewerkt net boven de twee tuinmuren. De serre is voorzien van twee hoge deuren van 3,60m! Als je deze open zet, worden de tuin en serre weer één. Door de serre niet als verblijfsruimte te bouwen gelden er geen isolatie eisen en kan deze een zeer slanke uitstraling krijgen en ook betaalbaar.

De ruimte in de badkamer is maximaal benut. Een wc, bad, douche, wasbak en een werkblad. Het werkblad heeft zelfs een dubbele functie, deze is doorzichtig uitgevoerd zodat het licht door laat voor de beneden verdieping. Ook heeft de badkamer een uitsparing voor de installatie ruimte: ventilatie en verwarming.

De keuken is nu over de volledige breedte en wordt voorzien van een openslaande deur naar de serre. Door het opzetten van deze deuren breidt je het woonoppervlak uit naar de serre
Geen opmerkingen:

Een reactie posten