Over het project

De weblog gaat over de verbouwing van een smal huisje in Dirksland van mijn zusje. Waarbij het hele traject wordt gevolgd.  De woning is gebouwd in een vroeger steegje tussen twee woningen en daarom minder dan 3 meter breed. Waarschijnlijk het smalste huisje van het dorp. De verbouwing vind plaats aan de achterzijde en is dus niet te zien vanaf de straat.

Waarom verbouwen?

De wc komt uit in de huiskamer. Als je op de bank zit komt bij het openen van de wc deur het aroma je tegemoet. Deze situatie is ontstaan toen het toilet verhuist is van een apart huisje in de tuin naar een nieuwe aanbouw. (zie kleine raampje op de foto). Nergens ruimte om de was te drogen. Hierdoor staat het wasrek in de weg in de huiskamer en werd het beneden onnodig vochtig door de natte was. Geen wasbak in de badkamer, dus tandpoetsen etc moet allemaal in de keuken en mist de badkamer opbergvakjes. Daarnaast houdt geerte ook erg van in bad gaan. Dus er mist ook een ligbad!

Ook verdient de huidige achterkant van het huis niet de schoonheidsprijs zie foto en kan wel een opknapbeurt gebruiken evenals de tuin. Verder is het erg donkere smalle woning.

Dus een grote uitdaging!